American Coast Experience

Pop

American Coast Experience

Music From The West Coast

Podium
Je hebt coverbands, je hebt tributebands en je hebt The American Coast Experience. Inderdaad een hele mond vol en daarom is de band in het circuit én bij haar fans inmiddels vooral bekend als ACE. Van Surhuisterveen tot Valkenburg en van Groningen tot Maastricht; de zes leden van ACE stonden afgelopen decennia op zowat elk podium en festival dat ons land rijk is.

Tijdens het Ploegfestival speelden ze voor het eerst samen als band een knallende set van The Eagles. Dat was zo’n doorslaand succes dat besloten werd daar een vervolg aan te geven, waarbij de muzikale voorkeur uitging naar de Amerikaanse West Coast-muziek. Al snel stonden op hun setlist dan ook niet alleen nummers van The Eagles, maar ook van Steely Dan, Jackson Browne en Crosby Stills Nash & Young.

De bandleden van ACE hebben allemaal hun sporen verdiend als gewaardeerde professionals in de popmuziek. Afgezien van het feit dat alle bandleden virtuozen zijn op hun instrument, kleuren hun stemmen ook perfect bij elkaar. Dat komt met name tot uitdrukking in nummers als 'Seven Bridges Road' van The Eagles dat grotendeels a capella wordt gezongen. Hun liefde voor de Amerikaanse rockmuziek in het algemeen heeft er toe geleid dat het repertoire, dat nog altijd voornamelijk hits van bekende Amerikaans Westcoast-bands bevat, inmiddels ook is uitgebreid met nummers van Bob Dylan en The Allman Brothers Band. 

ACE bestaat uit Angelo Smulders (keyboards), Gerrit de Groot (gitaar), Bart Drossaers (gitaar), Lowie Seuntjens (gitaar), Arthur Morpey (basgitaar) en Kees van den Broek (drums). Om beurten nemen ze de leadzang voor hun rekening.

za 04 mei

Locatie

Popzaal

Aanvang

21:00

Zaal open

20:15

Verwacht einde

23:00

Cacaofabriek logo

Kies een taal